Sodabrood

Sodabrood

  • Benodigdheden:
  • 450 gram volkoren meel
  • 450 ml karnemelk (beetje bij beetje toevoegen)
  • 1 snuf zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel natriumbicarbonaat (let op: is iets anders dan bakpoeder) te krijgen bij drogist

Roer alle droge bestanddelen door elkaar in een kom. Voeg er ca 400 cc karnemelk aan toe en spatel door. Is het te droog dan voeg je de rest van de karnemelk toe. Het mag vochtig zijn. Als het loslaat van de wand van de kom dan stort je het op bakpapier op een bakplaat. Duw het met je handen tot een bolletje. Het geeft niet als het een beetje uitzakt en plakt. Geef bovenin een knipje.

In een voorverwarmde oven op 220 graden ca 20 minuten bakken, daarna nog 10 minuten op ca 180 graden. Kijk zelf even door het venster of het bruin begint te worden. Elke oven is anders. Klop tegen de onderkant van het brood. Het moet hol klinken, dan is het goed.

Voor de variatie kun je er van alles doorheen roeren, zonnebloempitten, havermout, sesam, chia, net wat je in huis hebt.

Vind je dit leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Schrijf een bericht