
Hoog zomer komt er, na noeste arbeid, met een beetje geluk een hoop lekkers van de moestuin. Ook voor wie geen moestuin heeft is er nu een grote variatie aan zomerproducten op de markt. Denk aan tomaten, bonen, paprika, komkommer, courgette, aubergine. Met ruime keuze aan groenten kun je soepen, sauzen en stoofpotten maken die je vervolgens kunt wecken. Ideaal als je eens geen tijd hebt want je hebt zo snel en eenvoudig een lekkere maaltijd en een zomerse smaak op tafel.
Om te wecken heb je niet gelijk een echte ketel nodig. Wecken is ook mogelijk in een grote pan. Daarvoor leg je onderin de pan een theedoek of een vaatdoekje tegen het klapperen.

Omdat de mogelijkheden groot zijn en voor alles een ander recept is kun je het beste op internet kijken naar een voor jou geschikt recept en de daarbij behorende tijden om te wecken. Dat ligt meestal zo tussen de 50-90 minuten.
Als je interesse hebt om te wecken kan dat. Met 1-3 personen en twee grote ketels heb je na afloop ca dertig-vijftig potten te verdelen. Kom je alleen, wat ook kan, dan heb je een wintervoorraad waar je ú tegen zegt. Zonder conserveermiddelen, goedkoper dan potten en blikken uit de winkel en vooral véél lekkerder.
Daarvoor kun je me mailen. mariannejanssenwillems@gmail.com